Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Fylt benfri svineribbe

  • Avansert
  • 80 min
  • 6 pers

Ingredienser

  • 1,5 kg benfri svineribbe, ferdig uthulet fra Grøstadgris
  • 3 stk sjalottløk, skrelt og finkuttet
  • 2 stk rød paprika (hermetiserte) , tørket og kuttet i terninger
  • 1 gul paprika, kuttet i terninger
  • 250 g nyreven Parmesan
  • 4-6 ss strøkavring
  • 1 ss usaltet smør
  • 4 hele egg
  • 2 ss finhakket basilikum
  • 1,5 ts nyreven muskat
  • 1 ss maizena
  • 1/4 ts nykværnet hvit pepper
  • 3 ss nøytral olje til bruning
  • 3 dl kraftig hvitvin
  • 3-4 kvister frisk timian
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist salvie
  • 1 trepinne eller bomullshyssing

Fremgangsmåte

  1. Sjatlottløk og paprikaterninger lettstekes i smør og avkjøles.
  2. Parmesan, egg og krydder has i en bolle, rør godt, tilsett muskat, pepper, strøkavring, maizena og den avkjølte paprika-løkblandingen. Bland godt.
  3. Fyll så massen med en spiseskje i åpningen av svinebrystet. Fordel godt, sy igjen med bomullshyssing eller bruk trepinnen.
  4. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet på hver side. Legg det i langpannen, hell over hvitvin og legg på urtekvister. Stekes ved 220 °C i 15 minutter, deretter ved 180 °C i 40 minutter.
  5. Hell over litt vann med jevne mellomrom slik at man får stekesjy til serveringen.

Last ned vår brosjyre for svinekjøtt oppskrifter