Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Fylt svinesnitzel som «husmannskost»

  • Middels
  • 30 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 snitzel av flatbiff a ca. 120 gr. – bankes som en snitzel
  • 4 skiver Grøstad kokt skinke
  • 4 skiver Jarlsbergost eller Gouda
  • 2 hele egg, vispet
  • 4 ss hvetemel
  • 8-10 ss griljermel
  • Seltin
  • 1 ts finhakket bladpersille
  • 4 blader frisk salvie
  • 1/2 liter nøytral olje eller frityrolje til steking.
  • -
  • Potetsalat:
  • 500 g mandelpoteter, kokt, skrelt og kuttet i skiver
  • 2 stk sjalottløk, skrelt og kuttet i skiver
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 2 ts farin
  • 1 ts Seltin
  • 1/4 ts nykværnet hvit pepper
  • 2-3 ss epleeddik
  • 4-5 ss nøytral olje
  • 1 ts finkuttet gressløk
  • 1 ss grovhakket bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Legg snitzlene på kjøkkenbenken og bank forsiktig til store, pene flak.
  2. Legg på skinke og deretter osteskive, til slutt timian og salvie. Brett så den ene halvparten over den andre, bank godt på sidene slik at osten ikke flyter ut under stekingen.
  3. Salt forsiktig. Vendes i hvetemel, dyppes i de piskede eggene. La det renne litt av. Vendes så i griljermel. (Den peneste brunfargen får man ved å lage griljermel av cornflakes, – kjør cornflakesen i hurtighakkeren til den får griljermel-konsistens.)
  4. Kjøttet stekes i panne med olje. Stek sakte til de blir lysebrune. Ikke gå fra pannen mens du steker! Kjøttet tørkes på kjøkkenpapir, drypp på litt sitronsaft og server.
  5. Potetsalat:
    Kraften kokes opp sammen med sjalottløk, farin, Seltin, pepper, eddik og olje. Ha så i potetene. Rør forsiktig. Avkjøl. Tilsett gressløk og bladpersille.

Last ned vår brosjyre for svinekjøtt oppskrifter