Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Grøstad festgris med krydderskum

  • Avansert
  • 50 min
  • 6 pers

Ingredienser

  • 600 g svin indrefilet, midtstykke, renskåret
  • 4 skiver Grøstad spekeskinke
  • 1 pk paideig
  • 1 ss usaltet smør til steking
  • Salt og nykværnet hvit pepper
  • 1 eggeplomme til pensling
  • -
  • Farse:
  • 400 g avskjær fra svin eller strimlet svinekjøtt, kjøleskapkaldt
  • 2 dl fløte
  • salt og nykværnet hvit pepper
  • 2 eggehviter + 1 eggeplomme
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket estragon
  • 40 g forskjellig frisk sopp (kantareller, shitake uten stilk) kuttet i terninger á 1 cm
  • 2 stk neper, skrelt og kuttet i staver og forvellet i kokende vann
  • 1 ss usaltet smør
  • -
  • Krydderskum:
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 dl kraftig hvitvin
  • 2 dl fløte
  • 2 stk sjalottløk, skrelt og finhakket
  • 1 ss finhakket kjørvel

Fremgangsmåte

  1. Svinefiletene brunes lett i usaltet smør og avkjøles.
  2. Brett ut paideigen på et smurt stekebrett, stryk på halvparten av farsen. Legg på spekeskinke etter hverandre. Stryk ut resten av farsen på spekeskinken. Legg filetene nederst og rull som en rullekake. Press godt inntil filetene. Kutt vekk deigkantene og pensle med lett pisket egge­plomme.
  3. Stekes i ca. 10 minutter ved 200 °C. Filetene bør være lett rosa. Soppen og nepene lettstekes i smøret (nepene må bli lysebrune). Tilsett salt og pepper.
    Skjær filetene på skrå, en pen skive pr. pers. Fordel sopp og neper rundt, samt krydderskum på soppen.
  4. Farse:
    Kjøttet has i hurtighakkeren sammen med salt, pepper og de finhakkede urtene. Kjøres på full hastighet i 30-40 sekunder, tilsett fløte, eggeplomme og hvitene. Kjør til en fin farse.

Last ned vår brosjyre for svinefilet oppskrifter