Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Grøstads bakte poteter

  • Enkel
  • 30 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 store bakepoteter
  • 4 skiver Grøstad bacon, kuttet i terninger, forvellet i kokende vann, avkjølt i kaldt vann, tørket på kjøkkenpapir, deretter sprøstekt
  • 4 ss velmoden Jarlsbergost, kuttet i små terninger
  • 2 ss finkuttet gressløk
  • 1 ss usaltet smør
  • 1 ss seterrømme
  • 2 ss reven parmesan
  • Salt og nykværnet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Potetene stekes i stekeovn ved 180 °C i ca. 45 minutter (ikke bruk aluminiumsfolie).
    Avkjøles litt.
  2. Kutt av toppen på langs, skrap ut potetmassen med en skje. Ha massen i en bolle og bland med stekt bacon, Jarlsbergterningene,
    1 ss finkuttet gressløk, 1 ss usaltet smør, 1 ss seterrømme, salt og pepper. Rør godt med en skje. Fordel massen i potetene, strø over den revne parmesanen.
  3. Stek ved 220 °C til osten blir lysebrun.
  4. Strø så over resten av gressløken.

Last ned vår brosjyre for grill oppskrifter