Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Grøstads «svinelandgang»

  • Middels
  • 30 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 skiver hjemmelaget grovbrød eller økologisk rugbrød, – avlang form ca. 6 x 15 cm
  • Usaltet smør eller kesam
  • 4 skiver Grøstad leverpostei á 75 g
  • 4 skiver sprøstekt Grøstadbacon
  • 8 stk brune champignons, kuttet i skiver og sprøstekt i usaltet smør
  • -
  • 4 skiver pepperstek:
  • 4 stk små syltede paprika (sherrypaprika)
  • 4 stk frisk hvit eller grønn asparges, skrelt og kokt i lettsaltet vann i 4-6 minutter, avkjølt i kaldt vann
  • 8 stk syltede sølvløk
  • 8 skiver rødløk
  • 2 ss forskjellig reven salat
  • -
  • 8 skiver svinestek:
  • 4 ss rødkål eller surkål
  • 4 stk syltede asia-agurker
  • 4 stk smørstekte eplebåter
  • 4 ts estragonsennep
  • -
  • 8 skiver provence stek
  • 4 ss forskjellig småreven salat
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 kvister frisk timian
  • 4 kvister basilikum
  • 8 stk stilk-kapers
  • 4 sorte oliven
  • 4 grønne oliven
  • 4 ts ratatuille

Fremgangsmåte

  1. Enkel ratatuille:
    8 skiver gul paprika
    8 skiver rød paprika
    8 skiver fenikkel
    2 ss olivenolje
    1 ss tomatpuré
    1 ts finhakket frisk timian
    Varm olivenoljen i en panne, lettstek alle ingredienser til ratatuillen i 1 minutt, avkjøl.
  2. Ha smør eller kesam på brødet. Begynn med leverpostei og dens garnityr ved enden av brødet, fortsett med pepperstek og dens garnityr, legg på litt salat, fortsett med svinestek, deretter litt salat og avslutt med provence stek.

Last ned vår brosjyre for påleggs oppskrifter