Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

LANGTIDSSTEKT SVINENAKKE

  • Middels
  • min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg Grøstad nakkestek
  • 5 dl vann, eplejuice eller hvitvin
  • 1 pk cherrytomater
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • maisenna

Fremgangsmåte

  1. Smør en ildfast form, og ha i hele Cherry tomater samt gulrøtter og løk i store biter.
    Gni nakkesteken inn med salt og pepper, legg den oppå grønnsakene i den ildfaste formen.

    Hell på vann, eplejuice eller hvitvin og la det stå i ovnen på 80 grader til kjøttet er mørt, gjerne natten over.

    Om du vil følge med på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta ut steken når kjernetemperaturen er 68 grader.
  2. Sil sauskraften og jevn den med litt maisenna.
  3. Server nakkesteken med poteter og sesongens grønnsaker, gjerne med stekte biter av chorizo eller ungarsk pølse fra GRØSTAD ved siden.