Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Nakkebiff med aprikos, rødløkkompott og korinter

  • Middels
  • 45 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 stk nakkebiff
  • 4 stk rødløk, skrelt og kuttet i båter
  • 200 g tørkede aprikoser, kuttet i strimler
  • 1 dl sherry-eddik
  • 75 g farin
  • 1 dl kjøttkraft
  • 100 g korinter
  • 40 g usaltet smør
  • Salt (Seltin), nykværnet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha farin i en kjele og varm til den blir brun. Tilsett sherry, eddik og la det koke under lokk til karamell har løst seg opp. Ha i smør, korinter og kjøttkraft. Kok opp. Ha i rødløk og aprikos.
    Kok under lokk til alt er nesten mørkokt. Tilsett salt og pepper.
  2. Brun nakkebiffen i litt olje og smør. Krydres med salt og pepper og stekes ved 200 °C i ca. 12-15 minutter. Bør være rosa inni.
  3. NB:
    I løkkompotten kan man gjerne blande i litt sopp og friske små spinatblader.

Last ned vår brosjyre for svinekjøtt oppskrifter