Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

PULLED PORK AV SVINEKNOKE I PITA

  • Middels
  • min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 stk (1,5 - 2 kg) lettsaltet GRØSTAD knoke
  • 1 liter vann
  • 1 ss smør, finnes laktosefritt
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 - 4 cm ingefær, raspet
  • 1 stk hot chili,finhakket
  • 3 fedd hvitløk,resset
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  1. Kok knoken i en jerngryte med lokket på i ca 2 timer. Bruk 1 liter vann.
  2. Smør den kokte knoken inn med krydderblandingen (brunt sukker, salt og pepper). Behold kraften etter kokingen, la det være ca 1/2 liter igjen i gryta.
  3. Sett gryta uten lokk i stekeovnen på 60 grader i 5 - 6 timer, kan gjerne stå over natten. Bena vil løsne av seg selv når knoken tas ut av ovnen.

  4. Del opp kjøttet med to gafler, og bland forsiktig inn kraften fra gryta. Spe på med det som evnt ble til overs etter kokingen slik at du får en saftig blanding.
    Tilsett 1 ss smør. Bland sammen med ingefær, chili og hvitløk og ved det forsiktig inn i kjøttet.
    1 ss honning røres ut i lunket vann og vendes inn i kjøttet. Tilsett salt og pepper etter smak
  5. Dressing:
    1 beger rømme - finnes laktosefritt
    1 fedd hviitløk - presses
    1 stor neve basilikum - hakkes
    Salt og pepper
    Bland alle ingrediensene i rømmen.
  6. Tilbehør.
    Pitabrød - finnes gluten og melkefri

    Salatblanding
    Cherrytomater

    Opphøgde poteter, vanlige eller søtpoteter.