Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Smørbrød med Grøstads svinestek

  • Middels
  • 30 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 skiver gammeldags brød med smak
  • 2 ss usaltet smør
  • 16 skiver svinestek
  • 4 ss hjemmelaget rødkål eller surkål
  • 4 stk asia-agurker
  • 8 stk lettstekte eplebåter
  • 4 skiver mango
  • 4 stk cornichon
  • Litt forskjellig reven salat
  • 4 kvister bladpersille
  • 4 ts reven pepperrot eller pepperrot kuttet i strimler
  • -
  • Rødkål:
  • 2 middels store hoder rødkål, renset og kuttet i strimler
  • 5 dl appelsinjuice
  • 4-5 epler grovt raspet
  • 2 dl solbærsirup
  • 2 rødløk, skrelt, kuttet i skiver
  • 6-8 ss farin
  • 4 dl rødvinseddik
  • 2 ss knust (malt) karve
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts malt nellik
  • 2 ss salt
  • 4 ss rognebær- eller ripsgele
  • 2-3 dl kraftig rødvin

Fremgangsmåte

  1. Smør et tynt lag smør på brødskivene, legg på reven salat. Legg 4 skiver stek på hver brødskive. Legg på rødkål, asia-agurker og eplebåter.

  2. Den skrelte mangoen skjæres i 4 skiver på langs og legges på toppen av smørbrødet sammen med bladpersille og pepperrot. Smøret på brødet kan erstattes med kesam.
  3. Rødkål:
    Ha kålen i en stor kjele. Tilsett alle ingredienser, bland dem godt og la det stå tildekket i kjølerom i ca 12-14 timer. La det deretter småkoke i ca 45-60 min.

Last ned vår brosjyre for påleggs oppskrifter