Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Svartrøtter med svinefilet kledd i grøstadskinke

  • Middels
  • 40 min
  • 6 pers

Ingredienser

  • 600 g svartrøtter
  • 6 svinefileter á 150 g
  • 6 store skiver Grøstadskinke
  • Saft av en halv sitron
  • 2 stk sjalottløk, skrelt og finkuttet
  • 1 dl kraftig hvitvin
  • 3 dl fløte
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss usaltet smør
  • 1 ts Seltin
  • 1/2 ts nykværnet hvit pepper
  • 1 ts hakket bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Røttene børstes og vaskes godt og skrelles som asparges. Legges umiddelbart i kaldt vann (ca. 1 liter) tilsatt sitronsaft slik at de ikke blir brune. Kuttes deretter i skiver på skrå, ca. 2 millimeter tykke.
  2. Varm oljen, stek løken lett. Tilsett røttene, stek litt til. Ha i hvitvin og fløte. La det småkoke til fløten blir fyldig og røttene nesten møre.
    Tilsett Seltin og litt nykværnet hvit pepper.
  3. Filetene saltes, pepres og rulles i spekeskinke. Bindes opp med hyssing. Stekes lett i 1 ss smør og deretter i ovnen i ca. 6-8 minutter ved 220 °C.
  4. Rør den hakkede bladpersillen i rotstuingen, fordel den på 6 tallerkener og legg på kjøttet.

Last ned vår brosjyre for svinefilet oppskrifter