Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Svinefilet, sennep- og urtegratinert med rotgrønnsaker

  • Avansert
  • 50 min
  • 6 pers

Ingredienser

  • 800 g svin ytrefilet
  • 3 ss Dijonsennep
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket timian
  • 1 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts nykværnet hvit pepper
  • Olje og smør til steking
  • -
  • Saus:
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 dl nøytral grønnsakkraft
  • 2 dl kraftig hvitvin
  • 60 g usaltet smør
  • Salt og nykværnet hvi pepper

Fremgangsmåte

  1. Kjøttet saltes, pepres og brunes i smør. Sennepen røres sammen med bladpersille og timian. Massen strykes over fileten, strø over griljermelet. Stek ved 180 °C i ca. 12-15 minutter i stekeovn til den får en mørk brun farge. La den hvile i 8-10 minutter.
  2. Grønnsaker:
    Ca. 200 g kålrot, skrelt og kuttet i strimler á 5 cm lengde og ca. 5 millimeter i diameter 3 middels store gulrøtter samt 2 stk persillerot, skrelt og kuttet som kålroten. Alle grønnsakene forvelles hver for seg i kokende vann, avkjøles i iskaldt vann, siles av, blandes og tørkes på kjøkkenpapir.
    1 ss finhakket bladpersille
    1 ss usaltet smør
    3-4 ss tørr hvitvin
    ½ ts salt
    ¼ ts nykværnet hvit pepper
    Smelt smøret i en kjele med lokk, tilsett hvitvin, salt, pepper og grønnsakene. La det smådampe under lokk til det er mørt. Rør i persillen.
  3. Saus:
    Koriander (kun bladene) mørkokes i ca. 2-3 min. Grønnfargen må beholdes! Avkjøl i isvann, sil av og kjør i mikseren til puré. Kraft og hvitvin kokes litt, tilsett salt og pepper. Rør i koriander og smør.

Last ned vår brosjyre for svinefilet oppskrifter