Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Svinekjøtt med mango

  • Middels
  • 45 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss Maizena
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og kuttet i skiver
  • 2 ss tørr sherry
  • 2 ss brunt sukker
  • ¼ ts malt kanel
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 vårløk, kuttet på skrå 1 cm lange
  • 4 ss appelsinjuice
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 2 dl vann eller kyllingkraft
  • Noen dråper chilisaus
  • 2 stk mango, skrelt og kuttet i båter (ca. 16 båter)
  • 2 ss usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. Bland maizena, soyasaus, sherry, sukker og kanel i en bolle.
  2. Legg svinekjøttskivene i en lang form og hell maizenablandingen over. Dekk til og la det stå avkjølt i ca. 30 minutter.
  3. Ta kjøttet opp av marinaden – som tas vare på. Varm oljen i en wok. Legg i kjøttet og stek i 3-4 minutter til det er lett brunet. Rør i hvitløk, vårløk, appelsinjuice, vann (kraft) og chilisaus.
  4. Kok opp, demp varmen og la det småkoke i 8-10 minutter til kjøttet er
    mørkokt.
  5. Rør inn marinaden og kok under omrøring i ca. 3-4 minutter.
  6. Stek mangobåtene i smør, litt på hver side, og bland i forsiktig. Serveres med ris.

Last ned vår brosjyre for asiatiske oppskrifter