Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Svinemedaljong med persilleskum og rotfruktkake

  • Middels
  • 55 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 pene svinemedaljonger – lett banket
  • 4 skiver langtidsmodnet Grøstad spekeskinke
  • 4 skiver velmoden sveizerost
  • 1/2 ss hakket oregano
  • 100 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1,5 dl kraftig hvitvin
  • salt og nykværnet hvit pepper
  • -
  • Rotfruktkake:
  • 6 stk mandelpoteter, vasket og skrelt
  • 80 g gulrot, vasket og skrelt
  • 100 g sellerirot, vasket og skrelt
  • 1 ss usaltet smør, smeltet
  • 1/2 ts Salt (Seltin)
  • litt nykværnet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Brun medaljongene på hver side i en stekepanne. Legg spekeskinken på hver medaljong, fordel oregano på skinken, legg på osten. Hell hvitvin i stekepannen, kok opp. Hell sjyen fra stekepannen
    i mixeren, ha i persille og kjør til sausen får en grønn farge. Sett ovnen på 220 °C. Stek dem i 8-10 minutter øverst i ovnen til osten er lysebrun.
  2. Rotfruktkake:
    Skjær poteter og røtter i tynne strimler (kan også bruke kjøkkenmaskinen). Blandes med smeltet smør, salt og pepper. Presses deretter i en teflonpanne. Stekes på svak varme på begge sider.

Last ned vår brosjyre for svinekjøtt oppskrifter