Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Svinesauté i curry og kokosmelk

  • Enkel
  • 30 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk sjalottløk, skrelt og finkuttet
  • 1 ss madras-curry
  • 3 dl kokosmelk (finnes i boks)
  • 1 ss mango-chutney eller bitter appelsinmarmelade
  • 1 stort eple, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 ss korinter
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 ss usaltede peanøttkjerner, tørr-ristet
  • 1 ss mynteblader, kuttet i strimler
  • Salt og nykværnet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en stekepanne (wok) og stek kjøttstrimlene raskt til de får en fin brunfarge.
  2. Ta dem ut av pannen, stek løken lysebrun i samme panne. Tilsett epler, korinter og stek litt til.
  3. Ha så i curry-chutney, kokosmelk og creme fraiche.
    La det småkoke i noen minutter.
  4. Ha kjøttet i den kokende sausen og la det koke til sausen får en fyldig konsistens. Strø over peanøtter
    og mynte.
  5. Serveres med jasminris.

Last ned vår brosjyre for asiatiske oppskrifter