Finn butikk

Finn nærmeste din butikk!

Tradisjonell Østerisk pølserett

  • Middels
  • 30 min
  • 4 pers

Ingredienser

  • 800 g rugmel, fint
  • 800 g sammalt rug, siktet
  • 3 pk tørrgjær
  • 1 ss farin
  • 2 ts Seltin
  • 1 dl nøytral olje
  • 7 dl Kultura, naturell
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss brødkrydder
  • -
  • Brødkrydder:
  • 1 ss fenikkelfrø
  • 1 ss tørket koriander
  • 1 ss karve
  • 1 ss anisfrø
  • Alt kjøres i hurtighakkeren. Lagres i glass med skrulokk eller lignende.

Fremgangsmåte

  1. Mel, farin, brødkrydder og Seltin has i mixebollen.
  2. Kulturmelk, vann, tørrgjær og olje varmes til ca. 37 °C (pisk godt slik at tørrgjæren løser seg opp). Blandes så i melet med elteren. Rør godt. Massen blir tung.
  3. La den heves i ca. 1 time (den hever seg lite). Spray 2 former (1,5 liter) med formfett. Dryss litt hvetemel i formene.
  4. Ha deigen på kjøkkenbenken, del den i to og form til to avlange brød, Legg dem i formene, pensles godt med vann, strø over litt anisfrø.
    Sikt hvetemel over.
  5. Sett formene inn i stekeovnen ved 80-100 °C til deigen hever seg ca. 1 cm over formkanten. Skru varmen deretter til ca. 170-180 °C.
    Stekes i ca. 45 minutter (prøv) – avkjøl på rist.

Last ned vår brosjyre for pølse oppskrifter