Grøstad satser på frilandsgris

Grøstad viderefører satsningen på frilandsgris og satser nå på lokalprodusert bærekraftig fôr.

Helt fra Grøstad ble etablert for mer enn 20 år siden, har grisene vært i kategorien frilandsgris. I en periode fra 2007 og frem til 2020 har produksjonen også vært økologisk.
Fra og med 2020 har Grøstad gått tilbake til sine opprinnelige røtter og satser fult og helt på frilandsgris.
Årsaken til dette er enkel: Økologisk produksjon har vært lite bærekraftig, da tilgang på norskprodusert fôr er svært begrenset. Man har derfor vært nødt til å importere økologisk kraftfôr, blant annet fra Sør-Amerika. Dette har både vært svært kostbart, og lite fremtidsrettet.
Fra og med 2020 vil produksjonen ikke lenger være økologisk. Grøstad setter fortsatt dyrevelferd først, og fokuserer fult og helt på frilandsgris. Grøstad frilandsgris har fri tilgang på 100 % norskprodusert kraftfor, primært fra lokale møller i Vestfold. På denne måten vil driften være mer bærekraftig og fremtidsrettet. Ved å gjennomføre en slik omlegging, og på den måten gå bort fra import av fôr, gjør det at kostandene går ned. Dette kommer forbrukerne til gode, og Grøstad er glad for å gjøre dyrevennlig kvalitetsprodukter mer tilgjengelig for flere.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.

Frilandsgris er dyrevelferd på sitt beste

Dyrene våre vandrer fritt over store områder med skog og eng og bestemmer selv hva de vil gjøre. Når kvelden kommer, legger seg for å sove i tør og god halm i isolerte hytter. Grisene spiser når de vil og så mye de vil. Fôret er produsert ved en lokal mølle i Vestfold og med råvarer som er dyrket i regionen. I tillegg spiser grisene det de graver frem og finner ute i naturen.
 
Kjøttet fra Grøstadgris har naturlig smak av norsk natur. Merker man så dette når man spiser kjøttet? Ja, utvilsomt! Kjøttet er mer marmorert og har en bedre smak enn industrielt fremstilt svinekjøtt. Våre produkter anbefales av kjente kjøkkensjefer og matkjennere over det ganske land.
 
Dyrene våre skal ha det godt helt til siste slutt og det er avgjørende at vi ikke glipper i innspurten. Målet er minst mulig stress for dyrene. Grisene er flokkdyr og trivse best sammen med dyr de kjenner. Kun dyr som kjenner hverandre sendes til slakt samtidig. Grøstadgris har krav om dobbel så stor plass på bilen i forhold til kravene til konvensjonell slaktegris. Dette skyldes at dyrene våre er vant til å gå ute på friland og lett blir stresset hvis det blir for trangt.
 
Transport-tiden fra gårdene og til slakteriet på Sem i Tønsberg er kort og ligger på mellom 10 minutter og opp til under 2 timers inntransport-tid. På slakteriet blir det holdt av en egen binge kun til våre griser slik at de ikke blir blandet med andre griser. Dette gjør at grisene hele tiden er rolig. De blir bedøvet med CO2 slik at de sovner og blir deretter avlivet. Dette er den mest skånsomme avlivningsmetoden som vi kjenner i dag.
Vi vil gi Nortura kreditt for et meget godt samarbeid og vilje til å tilpasse inntransport og slakting etter våre krav til dyrevelferd.

Frilandsgris

Grøstadgris produserer frilandsgris med en målsetting om at både dyr og miljø skal belastes minst mulig. Våre dyr har betydelig mer plass enn i tradisjonell svineproduksjon. De vandrer fritt over store områder av skog og eng, og bestemmer selv hva de vil gjøre.

Foret er produsert ved lokal mølle med råvarer fra Vestfold.

Kornet er ikke sprøytet med giftstoffer.

I tillegg spiser grisene det de finner ute i naturen.

Kjøttet fra Grøstadgrisen har derfor naturlig smak av norsk natur.

Merker man så dette når man spiser kjøttet? Ja, utvilsomt! Kjøttet er mørere og har en annen smak enn industrielt fremstilt svinekjøtt. Våre produkter anbefales av kjente kjøkkensjefer og matkjennere over det ganske land.

Be om Grøstadgris neste gang du skal handle kjøtt og merk forskjellen selv!

Ideologi

I tillegg til fri tilgang på lokalprodusert fôr, må de få spise det naturen tilbyr og få utvikle seg på en naturlig måte. Dette er å ha god dyrevelferd i fokus på grisenes premisser.

En glad gris med krøll på halen, gjør bonden og forbrukerne glade. Gleden av å gi grisene et godt liv og samtidig produsere gode råvarer, gjør at Grøstadgris er et bærekraftig og riktig valg for fremtiden.